maandag 13 augustus 2012

Kohler naaimachine

Ik heb echt al veelste lang geen berichten meer gepost op mijn blog.. Het is er niet echt van gekomen in de vakantie! Sorry!

Ik heb bij de kringloop een mooie oude naaimachine gekocht!
Meestal als ik thuis kom met spullen van de kringloop kijken de mannen hier in huis er niet na om.. Maar dit keer was het toch wel interessant en hebben ze met z'n beide alles gesmeerd zodat hij weer perfect liep!


Bij de kringloop buiten,  stond een grote container waar deze naaimachine in stond met nog een stuk of 10 andere. Dit was de enige met een kistje erom heen, maar helaas zat er geen sleuteltje meer bij.. Ik vroeg of ik hem goedkoper mee mocht nemen, omdat ik niet wist wat erin zat.. Maar deze man wou er alles aan doen om hem ter plekke open te krijgen.. Uiteindelijk een passend sleuteltje gevonden (welke er eigenlijk niet in hoort) zag ik wat er in zat en mocht ik hem voor 7,50 euro mee nemen.
  

Ik kon op internet helaas niet veel informatie vinden over deze naaimachine. Volgens mij hoort het kistje er ook niet omheen, aan het merkje te zien.. maar hij past wel precies!
Heb hem helemaal opgepoetst, voor zover ik er tussen kon komen.

Voorkant

Achterkant
Ik weet dus ook niet hoe de naaigaren er precies doorheen moeten.. Denk dat de naaimachine het nog prima doet als ik wist hoe alles werkt! :-P


Nu de naaimachine nog een mooi plekje geven..

4 opmerkingen:

 1. WoW wat een beauty! Ik hoop dat iemand je kan helpen zodat je er ook lekker mee kunt gaan naaien. Prachtige vondst hoor en goed van je dat je lekker van je vakantie hebt genoten. Warme groetjes van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg leuk!
  Mijn moeder had vroeger ook zo'n ouderwetse naaimachine. Daar heb ik ook op leren naaien. Het was een ander merk,Singer, maar het garen moest er op dezelfde manier door als bij een moderne, elektrische naaimachine. (als je weet hoe dat is??) Gewoon proberen of anders eens vragen aan een oma of zo...:)
  Veel plezier er mee.
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als jullie je mening hier achter laten!