woensdag 19 september 2012

Fashion Sunday kleding object

Vorige week poste ik deze foto van mijn school opdracht, en hier is het vervolg en eindresultaat!
 
 

De opdracht was; Maak een object van 1 soort kledingstuk op een torso, in de kleur wit.
Ik heb de spijkerbroeken dubbelgevouwen, dus beide pijpen omgevouwen zodat het wat smaller werd. In de pijpen heb ik ijzerdraad vast geniet, en natijd de ronde vormen erin gebogen. Toen alles met nietjes vast aan elkaar zat heb ik met Pretex de spijkerbroeken ingesmeerd, hierdoor word de stof hard. Pretex is watervast dus als het zou gaan regenen was dit voor de spijkerbroeken niet zo erg geweest.
Omdat het object op een torso gemaakt moest worden heb ik de torso ingepakt met keuken folie zodat de regen er niet in zou trekken. Over de folie heb ik met Pretex katoen gespannen, hierdoor leek het alsof er niks met de torso gebeurt was. En toch waterdicht!
Toen alle spijkerbroeken droog en hard waren heb ik deze met watervaste tape op de torso bevestigt. Voor de afwerking heb ik de onderkant van de torso ook beplakt met deze tape zodat het net lijkt alsof dit er voor de sier om heen zit. Op het laatste heb ik dus het hele object wit gespoten. Het dekte niet heel goed, maar dat je de spijkerbroek er nog door heen zag maakte het juist wel heel mooi.
Het hele idee moest ontstaan uit een bloem of plant. Omdat ik niet zo van planten hou, heb ik maar gewoon wat bedacht en er achteraf een plant bij gezocht.. En dat is de olifantenpoot geworden. Lijkt er sprekend op vind ik zelf!
 
 
Dit is het eindresultaat geworden!
 
Dit is de olifantenpoot!
 


 
 
Deze opdracht hebben we gemaakt voor de Fashion Sunday. Afgelopen zondag hebben al onze objecten staan pronken in Ootmarsum. De bezoekers mochten stemmen, zoals je kunt lezen in het artikeletje hier boven.

Ik heb hiervoor de 2de prijs gekregen! De Fashion Sunday heeft voor de 1ste en 2de plek een prijs beschikbaar gesteld. Maar dit krijgen we allemaal nog te horen. (bij ons op school gaat nooit iets heel snel.. ;-))
 
 
Zo heeft mijn object er bij gestaan afgelopen zondag, het geeft niet een heel duidelijk beeld eigenlijk..

Aankomend weekend zijn onze objecten nog een keer te bezichtigen bij de Creatieve Fabriek in Hengelo. Verder geen idee wat daar precies te doen is.. Ik weet alleen dat de objecten daar ook nog heen gaan. :-P Ik vind het wel leuk dat de school opdrachten ook nog buiten school te zien zijn!
 

4 opmerkingen:

 1. Fantastisch! Ben nog steeds benieuwd hoe je de boel "stijf" hebt gekregen. Het lijkt wel alsof je het geverfd hebt. Ik heb de rest natuurlijk niet gezien maar ik had wel verwacht dat je hoog zou eindigen. Het is toch super origineel?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Nicole!
   De spijkerbroeken zijn vooral zo stijf doordat er dik ijzerdraad vast in zit! En daardoor blijfen ze ook in de krul staan..
   Ik had mezelf ook wel hoog ingeschat! haha!
   Bedankt voor je leuke reactie!

   Verwijderen
 2. Haha, hij is echt leuk geworden!

  Wist helemaal niet dat je een blog had.. Heb me direct aangemeld om je te volgen! :)

  Liefs, Daniek

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Daniek!
   Dat wist bijna niemand haha! Nu is mijn geheime 2de leven op internet onthuld! :-P

   Verwijderen

Ik vind het leuk als jullie je mening hier achter laten!