maandag 1 juli 2013

Antiekmarkt in Brugge (en pech onderweg)


Zoals ik al eerder heb gezegd loop ik stage in een brocante winkel in Hummelo. 
www.homesweethomeandgarden.nl
Afgelopen weekend ben ik met Marita (mijn stagebegeleider) mee geweest op inkoop in België. Er was een antiekmarkt in Brugge met ongeveer 400 stands. Ik was nog nooit eerder 
bij zo'n markt geweest in het buitenland dus ik was reuze benieuwd!

Ik wil jullie deze reis vertellen! Het liep ook wat anders dan de bedoeling was...

Zaterdag avond 18.00 uur ben ik mijn bed in gedoken om nog wat bij te slapen voor de lange zondag.. Om 22.00 uur ben ik uit bed gegaan en om 23.30 zat ik in de auto op weg naar Doetinchem. Vanaf daar zou ik met Marita mee gaan in de bus om door te rijden naar Brugge.
De heenreis verliep prima op wat getik vanuit de motor na.. En we kwamen om ongeveer 04.00 uur aan. We hebben de bus ergens achteraf in een steegje geparkeerd en zijn over de markt gelopen. Het stond nog lang niet vol.. maar de handelaren waren al flink aan het uitpakken. De prijzen vielen ons een beetje tegen, handelaren wilden de hoofdprijs voor hun spullen.. Maar toch zijn we goed geslaagd! En heb ook nog wat spulletjes voor mezelf kunnen kopen. (emaille kannen, garenklosjes en kleine verpakkingen van onder andere blauwsel en stijfsel)


Dit zijn een paar van de spullen voor in de winkel! Ergens deze week komen ze in de webshop te staan.

'S ochtends vroeg toen de handelaren nog aan het opbouwen waren is er nog wat ergs gebeurd.. Het was een beetje heuvelachtig daar en er stond een handelaar met een bus en aanhanger welke de handrem er niet op had gezet. We zagen het gebeuren vanaf een afstandje, de bus rolde langzaam achteruit naar beneden. Alle mensen schreeuwen en rende er achter na, maar er was niks meer aan te doen. De bus kwam tot stilstand omdat de aanhanger en haaks achter kwam te staan. Hij ging dwars door de kramen waar de handelaren hun spullen aan het uitpakken waren.. We hoorde spullen kapot vallen want hij reed naar mijn idee gewoon over alle kramen heen wat er achter stond! Sjonge jonge wat een drama voor die mensen en ook wel een beetje dom.. Maar goed..

Rond 12.30 hadden we alles gezien en wouden we weer richting Nederland gaan. We hadden de navigatie ingesteld en zijn gaan rijden. Het getik was er nog steeds, maar er brandde geen lampje en we konden ook niks zien onder de motorkap wat het zou kunnen zijn.
We waren nog een 10 minuten op weg of het getik werd steeds erger, we zijn dus maar gestopt en hebben de ANWB gebeld. Hun zouden een monteur naar ons toe sturen. Binnen 5 minuten belde de monteur al op om ons te zeggen dat hij er binnen 3 kwartier zou zijn.
Na 1 uur was er nog niemand, dus toen hebben we maar weer gebeld.. En om 15.00 uur kwam dan eindelijk de sleepwagen met monteur. Het was meteen duidelijk dat er een nieuwe motor in zou moeten om verder te kunnen rijden en we werden dus afgesleept richting Knokke. Toen stonden we voor de autogarage en de monteur ging weer verder.. We konden niks, niet naar de wc of ergens eten zo afgelegen waren we.. Uiteindelijk konden we rond een uur of 17.00 een taxi bellen om ons naar een garage te rijden in Zeeland waar een leen auto klaar zou staan. Komen we bij de garage aan en blijkt dat de kleinste auto voor ons klaar stond, terwijl ze een gelijkwaardige auto zouden zoeken. Toen weer met de ANWB gebeld of we geen grotere mee mochten omdat we anders niet alle spullen mee terug konden nemen. Duurde ook weer even, uiteindelijk tegen 18.00 uur konden we vertrekken met de leenauto. We moesten weer terug naar de garage waar de bus stond om alle spullen over te pakken. We hebben een grote kast en de bolderkar achter moeten laten omdat de auto vol zat..
Toen hebben we eerst even snel gegeten bij de Mac Donalds en zijn daarna richting Nederland gegaan. Om ongeveer 23.30 uur waren we weer in Doetinchem en moest ik nog 3 kwartier terug naar huis rijden. 
De week vooraf had ik nog gevraagd van goh hebben jullie nooit pech onderweg gehad met die bus? Nee nog nooit.. En dan ga ik een keer mee en dan is het zover.. Had ik nou maar niks gezegd!!
Maar ik vond het een hartstikke gezellige en leuke dag.. Alleen jammer dat de bus het opgaf en we dus uren hebben moeten wachten..
Ik zie dat ik meer heb verteld over het drama er omheen dan de markt zelf, kun je zien wat voor een indruk dat heeft gemaakt.. haha!
3 opmerkingen:

Ik vind het leuk als jullie je mening hier achter laten!